Make.hr

Blog

Dizajn logotipa za aplikaciju, tehnologiju, programiranje, računarstvo, Istra, Hrvatska

vrtka GreenTech je prvenstveno upućena ka pružanju usluga vrhunske digitalne tehnologije koja na zelenim postavkama s vrhunskom softverskom platformom omogućava upravljanje uslužnim komunalnim sustavima.

Riječju: firma se bavi stvaranjem okruženja za nastanak pametnih i zdravih gradova čiji komunalni sustav neće dodatno opterećivati ni njihove korisnike a niti one koji upravljaju sistemima.

Iz tih korijena izrastao je i sam vizualni identitet.

Zeleni list koji ovdje predstavlja osnovni koncept tehnologije koja mora biti sukladna s prirodom i prirodnim. List je grafički digitaliziran točkama binarnog koda, točke su nejednake veličine posložene unutar zamišljenog romba pa tako doprinose dinamici postavljenog rastera romba koji postaje osnovni znak tvrtke. U donjem lijevom dijelu romba iz rastera je izbačena jedna točka koja predstavlja peteljku lista i koja ujedno upućuje na drugu zelenu točku u logotipu koja stoji na kraju naziva tvrtke (GreenTech.) Tako imamo svojevrsni koncept znaka i logotipa koji jedinstveno vodoravno funkcionira od točke do točke.

Ispod znaka i logotipa dolazi i tagline tvrtke, tj. njena vodeća poslovna poruka: Smart Digital Solutions. Taj tekst je ispisan kurzivom (Lumios Marker Regular) i lagano pomaknut u desno što dinamizira cijelu vizuru.

dizajn logotipa za aplikaciju
dizajn logotipa za aplikaciju
dizajn logotipa za aplikaciju
dizajn logotipa za aplikaciju
dizajn logotipa za aplikaciju
dizajn logotipa za aplikaciju
dizajn logotipa za aplikaciju

Dakle poslije digitaliziranog lista originalno postavljenog u pastelno zelenoj boji, dolazi naziv firme (GreenTech.) u jakom boldanom kurentu (RNS Sanz Bold) u tamnoj zelenoj boji. Točka na kraju naziva je također pastelno zelena.

Logotip je u mogućim situacijama dopušteno koristiti i u okomitoj varijanti pri kojoj se znak (list) i tagline centriraju iznad, odnosno ispod naziva tvrtke.

Isto tako prezentacijski su pripremljeni i mogući uzorci (patterns) kao pripomoć različitim korištenja znaka i logotipa. Uglavnom funkcioniraju kao podloge u zadanim nijansama „naše“ zelene boje i kao pozitiv i kao negativ. Grafički su koncipirani kao digitaliziran točke različitih formata koje se pojavljuju unutar krugova / kružnice kao dinamizirane podloge pripremljenih prezentacija ili kakvih drugih vizuala.

SYNERGY SOFT je naziv platforme kojom tvrtka čini jezgru Smart City rješenja. Vizual istog prati osnovni raspored boja i fontova osnovnog znaka: SYNERGY je ispisano tamnozelenim boldom, a Soft pastelonozelenim kurentom.

Prezentacijski vizual, bilo da se aplicira na digitalnim medijima ili se otiskuje na papiru u plakatnom (tzv. veliki formati) ili uredskom komuniciranju (manji formati) uvijek prati odnose svjetlijih i tamnijih rastera zadane od pastelno zelene do tamnozelene boje te korištenja bijele u mogućim izvedbama negativa.

Sve se spomenuto u svojim postavkama odražava i na priređenoj uvodnoj web prezentacijskoj stranici, što svakako za sobom povlači i cijeli niz urađenih pažljivo osmišljenih deskriptivnih ikona za društvene i poslovne mreže.

Podijeli sa prijateljima!