Make.hr

Blog

Dizajn logotipa, vizualni identitet, brendiranje, Istra, Hrvatska

  1. Definirajte ciljeve i identitet: Prvi korak u stvaranju dobrog logotipa je jasno definiranje ciljeva i identiteta koje želite prenijeti. Razmislite o poruci koju želite poslati i vrijednostima koje želite predstaviti svojim logotipom.

  2. Istražite tržište i konkurenciju: Proučite logotipe drugih sličnih tvrtki i organizacija kako biste vidjeli koje su dizajnerske prakse već prisutne. Identificirajte elemente koji se često koriste i razmislite o tome kako se možete izdvojiti.

  3. Skicirajte ideje: Koristite papir i olovku za skiciranje različitih ideja logotipa. Istražujte različite oblike, simbole, fontove i stilove kako biste generirali različite mogućnosti.

  4. Odaberite pravi stil: Odlučite se za stil logotipa koji najbolje odgovara vašoj tvrtki ili organizaciji. Može biti klasičan, moderni, minimalistički ili neki drugi koji odražava vašu misiju i viziju.

  5. Razmislite o bojama: Boje imaju snažan utjecaj na percepciju logotipa. Odaberite boje koje odražavaju vašu osobnost, vrijednosti i ciljnu publiku. Pripazite na psihološke aspekte boja i njihovu povezanost s vašom djelatnošću.

  6. Odaberite pravi font: Fontovi mogu prenijeti različite emocije i osobnost. Odaberite font koji je čitljiv, prikladan za vašu industriju i stil koji želite prenijeti.

  7. Eksperimentirajte s kompozicijom: Igrajte se s različitim rasporedima i kompozicijama elemenata logotipa. Isprobajte različite veličine, pozicije i proporcije kako biste postigli uravnotežen i vizualno privlačan dizajn.

dizajn_i_branding_tvrtke_01-1
dizajn_i_izrada_logotipa
Dizajn logotipa

  1. Jednostavnost je ključna: Strive za jednostavnošću u dizajnu logotipa. Izbjegavajte previše kompleksne ili pretrpane dizajne. Ciljajte na jasne, prepoznatljive oblike i linije.

  2. Testirajte i prikupljajte povratne informacije: Podijelite svoje ideje s drugima i tražite povratne informacije kako biste poboljšali svoj dizajn. Važno je čuti mišljenje drugih kako biste dobili nove perspektive i ideje.

  3. Finalizirajte dizajn: Nakon dobivanja povratnih informacija, finalizirajte dizajn logotipa. Pobrinite se da je logotip skalabilan, prilagođen različitim medijima i da je visoke kvalitete.

Slijedeći ove korake, možete stvoriti uspješan logotip koji odražava identitet i vrijednosti vaše tvrtke ili organizacije. Zapamtite da je važno uskladiti logotip s vašom ciljanom publikom i stvoriti prepoznatljiv i profesionalan dizajn.

Podijeli sa prijateljima!