Make.hr

Blog

Dizajn logotipa za kavu i proizvode od kave

Vending je tvrtka za distribuciju kave i proizvoda od kave te vending aparata.

Dizajn logotipa i vizualnog identiteta krenuo je od najjače asocijacije koju vežemo uz ovaj neizostavni i nezaobilazni napitak – a to je asocijacija na okus i miris svježe pripremljene kave.

Znak je izveden iz spoja kontura šalice kave i slova V (početno slovo naziva firme) koje poput krune stoji na suprotno lagano zakrivljenom natpisu  VENDING.

U opremi znaka još su i podaci 2011 koji stoje razdijeljeni na dva dijela (20  11) oko šalice i natpis COFFEE MACHINES smješten vodoravno ispod naziva firme. Svojevrsnu stožastu dinamiku znaka i logotipa upotpunjava kratka protutežna crta na njegovu dnu i dvije trakice u obliku izduženog slova S koje asociraju na miris / svježinu napitka (tvrtke), a koje izlaze iz šalice kave.

dizajn_logotipa_kava_vending-2-937x625
dizajn_logotipa_kava_vending-4-937x625
dizajn_logotipa_kava_vending-1-937x625
dizajn_logotipa_kava_vending-3-937x625

Znak je konceptualno razrađen i za negativ/pozitiv varijantu kao i za vodoravno linijsko apliciranje odnosno za brendiranje unutar kružnice (žig). Svakom razradom znaka iskorišteni su svi njegovi zadani grafički i tekstualni elementi. Sav ispis je verzalan.

Boje znaka zadane su (naravno i očekivano) u bojama kave: crne i bijele – tj. crne i kolokvijalno rečeno „kavaste“ boje.

Daljnja razrada i primjena znaka i logotipa ide ka prilagodbi za apliciranje na vozila, radnu i reklamnu odjeću kao i na različite tipove vending aparata iz ponude.

Podijeli sa prijateljima!